Ny regjering

Ny regjering

 

Kristine Vatne Olsen (37) får øye på fotografen. Hun er en av de som protesterte mot endringene i abortloven ved å kle seg inspirert av serien «A Handmaid’s Tale» da den nye regjeringen ble presentert. — Klarer vi å slå ned ett angrep på kvinner, klarer vi to, sier hun.

Den nye regjeringen kommer ut på Slottsplassen for å møte folk. Erna Solberg tar fort styringen og får alle til å se i tre ulike retninger synkront for fotografenes del. Kan du lede et land, kan du styre 21 statsråder.

Når ridende politi kommer for å gi tilsnakk til noen i folkemengden, strekker en hånd seg plutselig fram for å klappe hesten.

Knut Arild Hareide vinker farvel til regjeringen etter å ha gitt en blomst til hver KrF-statsråd.

Kvinnegruppa Ottar og Kvinnefronten holdt sammen en protestaksjon på Slottsplassen i dag. Slagordet var «Ikke rør abortrettighetene våre».

 

De protesterende ventet lenge på at regjeringsbilene skulle kjøre forbi dem så de kunne markere sin motstand. Etterhvert ble det klart at politikerne hadde tatt en alternativ rute. Leder av Kvinnegruppen Ottar, Ane Marit Stø, erklærte at politikerne var feiginger og ledet aksjonen mot Stortinget.

Partilederne i den nye regjeringen svarer på kritiske spørsmål fra pressen.

No related articles yet.